“Олімпійська книга” та “Олімпійський куточок” – новий проект НОК України

Автор | 12 жовтня 2012 | Переглядів: 622

"Олімпійська книга"

11 жовтня у актовому залі Республіканського вищого училища фізичної культури у місті Києві відбулась надзвичайна подія! , а також нова Національного олімпійського комітету України «Олімпійська книга» та «Олімпійський куточок»!

«Олімпійський урок» дуже відома подія для школярів України, адже розпочинається він щороку на початку вересня і триває аж до жовтня. Цей незвичайний урок, де ніхто не отримує оцінок, а тільки позитивні враження та подарунки від Національного Олімпійського комітету України. Спілкування з відомими спортсменами надає дітям надію, наснагу та віру у свої здібності, адже кожен спроможен стати чемпіоном. На цей раз олімпійський урок був дуже незвичайним, адже під час його проведення було презентовано «Олімпійську книгу» та «Олімпійський куточок».

«Олімпійська книга» – набір олімпійської літератури до складу якої входять наступні видання:

- книга «Олімпійське сузір’я України. Атлети»;

- книга «Олімпійське сузір’я України. Тренери»;

- диск до книги «Олімпійське сузір’я України»;

- комплект плакатів «Стань у ряди олімпійців»;

- книга «Ігри, що підкорили світ»;

- альманах «Олімпійський спорт України»;

- навчальні посібники «Ігри ХХХ Олімпіади. Лондон 2012» та «І зимові Юнацькі Олімпійські ігри. Інсбрук 2012».

«Олімпійський куточок» – спортивний інвентар та книги для відзначення найкращих з пропаганди Олімпійського руху та здорового способу життя, а саме:

- м’яч футбольний;

-м’яч волейбольний

- набір для гри в бадмінтон;

- книга «Олімпійський спорт», том 1;

- книга «Олімпійський спорт», том 2;

- книга «Олімпійське сузір’я України. Атлети»;

-«Олімпійське сузір’я України.Тренери»

- українсько-англійський розмовник «Олімпійці розмовляють англійською»

Немає нічого дивного у тому, що найкращими з пропаганди олімпійського руху серед навчальних закладів міста Києва, стало саме Республіканське вище училище фізичної культури. Сьогодні – РВУФК один з найкращих спеціалізованих спортивних навчальних закладів у нашій країні. За підсумками 2011 року РВУФК посіло перше місце серед подібних вітчизняних училищ. Наші юні спортсмени успішно виступають на всеукраїнській і міжнародній арені. Нині майже тридцять вихованців училища захищали спортивну честь України на Олімпійських іграх у Лондоні. Вихованню майбутньої спортивної еліти держави сприяють тренерські кадри і матеріально-технічна база РВУФК.

Отже, як само проходив цей захід читаємо далі…

Напередодні олімпійського уроку упродовж тижня тривала внутрішньо шкільна вікторина, її переможці були нагороджені самою Наталією Довгодько – олімпійська чемпіонка 2012 року у Лондоні з академічного веслування, парна четвірка. Після урочистих вручень подарунків виконавчий директор КМВ НОК України Артишевський Валерій Миколайович, презентував «Олімпійську книгу» та «Олімпійський куточок». Справжня несподіванка чекала на учнів, які отримали свої посвідчення у майстри спорту України із рук олімпійської чемпіонки! А далі був дуже приємний сюрприз для гостей і усіх присутніх на святі, учениця 10-Б класу Катерина Ларіна прочитала вірш, який не залишив байдужим нікого. Пропонуємо і вам ознайомитись з ним:

Нам выпала в жизни удача,
Поставлена цель и задача,
Стать сильными, смелыми
И Родины честь защищать.
Не боимся мы ни жары, ни холода,
Все удачи у нас впереди
Улыбайтесь, дерзайте – мы молоды,
И стоим у истоков пути.
Чемпионом стать мечтает каждый
Труден путь к вершине той.
Олимпийцем стать и даже дважды
Может только тот, кто тверд душой.
Тренеры и педагоги открывают нам дороги,
Делят с нами и удачи, и тревоги.
Цель одна у нас в итоге:
Результаты нам нужны,
Побеждать мы всех должны,
Помнить четко: «Мы едины
и для Родины важны.»
Славься дружба, славься спорт,
Славься труд – удач оплот,
Славься школа дорогая,
Славься Родина родная.

Надалі прес-конференція з олімпійською чемпіонкою Наталією Довгодько. Учні з великим задоволення ставили питання Наталії. От самі цікаві:

- Чи вистачає часу для кохання?

- У період між важким тренуванням у нас, звичайно, є і вільний час, але у моєму житті ще немає того хто міг би його зайняти. Весь свій вільний час у цьому році я присвятила тому аби захистити свій проект у університеті(Київський політехнічний університет) та отримати звання бакалавра.

- Яка Ваша мрія?

- У наший команді я сама наймолодша мені 21 рік, це не секрет, тому моя мрія полягає у тому, щоб відвідати ще декілька олімпіад, а для цього потрібно дуже наполегливо працювати.

- Чи молились Ви Богу під час Олімпійських ігор?

- Так, я віруюча людина, перед самим стартом я читала про себе молитву.

- Чи були Ви впевненні у перемозі на Олімпійських іграх у Лондоні?

- Увесь цей сезон, наша четвірка не програла жодного старту, а ні в півфіналі, а ні в фінішних заїздах, ми були дуже налаштовані на перемогу. Але ж, звичайно, 100 відсотків впевненості ніхто не міг дати. Олімпіада , це дуже особливі старти, тут треба бути готовим не стільки фізично, як морально, не перегоріти. Ми з цим впорались.

Усі хлопці та дівчата отримали призи від КМВ НОК України на згадку про цей олімпійський урок.

Співробітники КМВ НОК України дуже вдячні педагогічному колективу РВУФК за плідну співпрацю на шляху популяризації олімпійського руху, а саме директору Республіканського вищого училища фізичної культури Володимиру Тібабішеву, заслуженому журналісту України Моторному Миколі Віталійовичу.

Не залишили цю подію без уваги і представники ЗМІ УТ-1 «Перший національний» канал, а також Перше національне радіо, передача «Планета спорту», кореспондент всеукраїнської газети «Сільські вісті» взяли інтерв’ю у виконавчого директора КМВ НОК України Артишевського Валерія Миколайовича та Олімпійської чемпіонки Наталії Довгодько.

 

 



Мітки: , , , , , ,