ХХVIII Генеральна асамблея НОК

Автор | 6 листопада 2013 | Переглядів: 52

Сьогодні, 5 листопада, голова Київського міського відділення НОК України Павло Костенко  відвідав засідання ХХVIII Генеральної асамблеї НОК.

«Не дивлячись на цифру «13» рік став успішним для українського спорту. На чемпіонатах світу та Європи в олімпійських номерах програми наші спортсмени вибороли 21 та 51 нагороду відповідно. Порадували наші юні олімпійці, які на зимових та літніх Європейських юнацьких олімпійських фестивалях у Брашові та Утрехті завоювали 17 медалей», – наголосив президент НОК України.

Для Національного олімпійського комітету рік також виявився вдалим. В рамках престижної Премії креативного спорту НОК України був визнаний найкращим Олімпійським комітетом світу у пропаганді спорту та олімпійських цінностей. Це високе визнання свідчить про правильно обраний нами вектор діяльності та ефективну роботу в напрямку розвитку олімпійського руху.

Протягом року НОК реалізував низки важливих і унікальних проектів. Олімпійський день та Олімпійський тиждень, які зібрали по всій країні 900 тисяч учасників, Всеукраїнський олімпійський урок, що залучив до свої лав понад 2,5 млн. осіб, багаторівневий спортивно-масовий захід серед дітей 5-6 класів усіх шкіл країни «Олімпійське лелеченя», акції «Олімпійська книга» та «Олімпійський урок», в рамках яких понад 19 тисяч шкіл та 230 тисяч класів країни отримали олімпійську літературу та спортивне обладнання, нагородження найкращих спортсменів та тренерів місяця і апогей вшанування лауреатів – Всеукраїнська урочиста церемонія «Герої спортивного року», святкування історичного ювілею – 100-річчя олімпійського Києва – ці та багато інших акцій і проектів були покликані популяризувати олімпійські цінності та пропагувати здоровий спосіб життя.

Стратегічним напрямком залишається розвиток олімпійського руху на місцях. Аналізуючи діяльність НОК Сергій Бубка наголосив: «Нам дійсно є що показати іноземним колегам, ми маємо цінний і унікальний олімпійський досвід, який цікавий іншим країнам і Олімпійським комітетам. Яскравим підтвердженням тому стали підписані угоди з НОКами Китаю, Катару, Індонезії, а також іншими міжнародними партнерами – Дитячим Фондом (ООН) ЮНІСЕФ та Російським Міжнародним Олімпійським Університетом».

Президент НОК відзначив, що новий олімпійський, 2014-й рік принесе нові випробування і нові яскраві перемоги.



Мітки: ,